Tämä tekniikka on ihan ehdottomasti sellainen että se vie koko käden kun sille antaa pikkusormen!

Tässä on kuva huivista jonka vein ystävälleni Turkuun kun hän ystävällisesti majoitti ja kestitsi meikäläistä viikonlopun ajan. Turussahan oli 5.9 maalaismarkkinas joilla olin myymässä korujani. Tosin äärimmäisen huonolla menestyksellä tällä kertaa. =(

1284450779_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvat on otettu myöhään illlalla ulkona, joten kuvan laatu ei ole parhain mahdollinen. Oli kiire saada pakattua tavarat ja tämä valmistui vasta edellisenä iltana. Seuraavassa kuvassa pintaa sitten lähempää:

1284450796_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt samalla yritän selostaa hieman miten nuo solmut teen. Tosin vielä kerran on sanottava että se tapa jolla minä solmin nuo huivit on itse kehitelty enkä tiedä onko se lähelläkään alkuperäistä ohjetta. Toivon mukaan pian tulee oikeat ohjeet tuonne ravelryn ketjuun.

Eli kun nuo langat on kaikki kieputettu kehikkoon alkaa solmiminen. Itse tykkään solmia ensin kaikki laidat ja sitten vasta siirryn kehikon keskelle. Riipppuen siitä onko huivi yksi vai monivärinen, niin pitää huomioida se miten siirtyy solmulta toiselle. Itse teen monivärisessa huivissa somut sillä värillä joka on päälimmäisenä, eli kuvassa olevassa esimerkissä solmut on tehty punaisella langalla.

Ensin siis pujotan langan tuon solmittavan kohdan alta niinpäin että siihen jää lenkki jonka läpi työnnän neulan:

1284451160_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvassa siis etenen vasemmallta oikealle ja edellinen solmu jää siis vasemman käden alle. (ei näy kuvassa) neulan siis työnnän myös vasemmalta oikealle.

Tässä kuvassa näkyy ehkä vähän paremmin tuo lenkki jonka läpi työnnän neulan ja kiristän sen solmuksi.

1284451345_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näitä solmuja teen aina 3 samaan kohtaan niin että ne kulkevat ristiin ja sitovat kaikki langat joka suunnasta. sen jälkeen siirryn taas seuraavaan solmittavaan kohtaan. Alimmaisessa kuvassa näkyy miten kiristän tuota solmua. Lenkisä pitää pitää kiinni jotta se ei sotkeennu mykkyrälle solmittavaan kohtaan ja solmusta tulisi tiukka ja kaunis.

1284451596_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvassa oleva huivi on tehty ikivanhasta Novitan Kisa-langasta joka on 100% villa lanka. Minun saamien tietojenn mukaan tuota kyseistä lankaa on ilmeisesti myyty 70 luvun alussa. Nauru Joten hyvin on marinoitunut ennenkuin perinnehuiviksi pääsi. Hymy Tuon huivin lisäksi olen jo ehtinyt tekemään samanlaisen yksivärisenä 7-veikasta ja nyt on kehikossa kiinni huivi Woolista. Tosin siinä solmiminen tulee nyt tällä kertaa eritavalla. Kokeilen mahdollisimman paljon erilaisia variaatioita, että sitten tiedän mikä on mukavin ja paras tapa tehdä huiveja.

Noista edellä mainituista ei ole vielä kuvia, joten niitä lisäilen sitten myöhemmin. Eikä tuo valkoinen wool huivi siis ole edes valmis vielä.

Myös muutama ari sukkia ja kämmekäät ovat valmistuneet, mutta kun ovat ihan perus juttuja niin en ole vaivautunut edes kuvaamaan niitä. Kirjavasta langasta oleva liehukehelmainen tunika on myös miltein valmis. Kumma miten tuo kasaaminen on aina yhtä kamalaa tuskaa mulle. Neuloisin vaikka millä mitalla valmiita kappaleita, kun joku muu vaan sitten kasaisi ne valmiiksi. Myös mustan villatakin kaikki kappaleet on valmiina, mutta jälleen kasaus tökkii. Onneksi nyt on tällä kertaa oikein "aikataulu" joten ehkäpä nämä nyt tällä viikolla tulevat valmiiksi asti. Päättämätön

Nyt on taas jatkettava varsinasia töitä, kun viikonloppuna koruni pääsevät Retro fasion night tapahtumassa Neittamon juhla ja hääpukujen kanssa catwalkille!!! YES!!! Kieli ulkona